برسی آداپتور 35w آیفون
اول از یک توضیح کوتاه و مختصر شروع کنیم
عملکرد این اداپتور به این گونه است که هنگام استفاده همزمان از هر دو پورت، برق بین دو دستگاه تقسیم میشود؛ شاید در برداشت اول فکر کنید قدرت و کیفیت انرژی وارد شده به باتری کم میشود ولی باید بدانید این طور نیست این آداپتور 35w انرژی کافی برای شارژ همزمان آیفون، اپل واچ و یا آی پد را ارائه میدهد.
بر اساس شایعات منتشر شده این شارژر از فناوری نیترید گالیم استفاده میکند. این تکنولوژی در ساخت شارژرهای سریع بسیار معروف است و با این فناوری شارژرها میتوانند در ابعاد کوچکتری نیز تولید شوند
شرکتهای تولیدکنندهی شارژرهای سریع سعی میکنند با استفاده از این تکنولوژی، شارژرهایی با سرعت بالا اما گرمای پایین تولید کنند. این یعنی قطعات به صورت فشرده در کنار هم قرار میگیرند اما هیچ مشکلی از بابت آتشگرفتن شارژر یا افزایش شدید دمای آن، کاربران را تهدید نخواهد کرد.
دو درگاه USB-C
در طرفین این آداپتور دو فرورفتگی وجود دارد که خارج کردن آداپتور از پریز برق را برای کاربران آسانتر میکند.
این شارژر از ویژگی USB-PD (Power Delivery) برای شارژ سریع در دستگاههای پشتیبانی شده نیز پشتیبانی میکند.
یکی از مهم ترین کاربرد ان این است که قدرت ۳۵ واتی این شارژر حتی میتواند مک بوک ایر M1 اپل را در زمان کمتری نسبت به آداپتور برق استاندارد ارائه شده با لپ تاپ شارژ کند.
برسی تخصصی تر
شارژر دوگانه USB-C اپل که به تازگی رونمایی و فروش آن نیز شروع شده است، اولین تلاش این شرکت در تولید شارژرهای دوگانه است. شارژر ۳۵ واتی اپل در ظاهر یک آداپتور دو پورت معمولی جمع و جور به نظر میرسد اما قابلیت اشتراک میزان انرژی هوشمند آن جدید و متفاوت است.
درحالیکه در کنفرانس WWDC22 بیشتر توجهات سختافزاری بروی طراحی جدید مکبوک ایر و مک بوک پرو M2 بود، اپل دو نسخه از آداپتور دوگانه USB-C ( که در ماه آوریل شایعه شده بود ) را معرفی کرد.
هر دوی این شارژرها دارای دو پورت USB-C هستند. حداکثر توان آنها ۳۵ وات و قیمتشان نیز یکسان است. تنها تفاوتشان نیز در طراحی آنهاست.
اما عیجبترین چیزی که توجه ما را به خود جلب کرد وزن آن بود. این آداپتور جمع و جور دوگانه ۳۵ واتی، در مقایسه با آداپتور USB-C تک پورت ۲۰واتی اپل، وزن بیشتری دارد. البته با توجه به توانایی آن و اینکه اپل اولینبار است یک شارژ دوگانه طراحی میکند، قابل درک است.
طراحی ظاهری آن، چیزی نیست که از اپل انتظار داشتیم. ظاهری سفید و براق که مستعد خراشیدگی است! اما آنچه باعث برتری و درخشش این شارژر است کاریست که انجام میدهد.
اشتراک برق هوشمند
همانطور که در سند پشتیبانی این محصول اپل آمده است، هر دو این آداپتورهای جدید به طور خودکار ۳۵ وات انرژی را بر اساس نیازهای برق دستگاههای متصل توزیع میکنند. از آنجایی که مک بوکها، آیفونها و آیپدها انرژی بیشتری نسبت به اپل واچ و ایرپاد مصرف میکنند، سهم بیشتری از میزان وات به آنها اختصاص داده میشود.
برای مثال هرگاه مک بوک و آیفون را بطور همزمان متصل کنید، میزان وات بطور مساوی بین آنها تقسیم میشود. و به هردو ۱۷/۵ وات قدرت میرسد. همچنین میزان قدرت بطور مساوی میان دو دستگاه کوچکتر تقسیم میشود (یعنی اپل واچ و ایرپاد). اما هنگام اتصال همزمان یک دستگاه بزرگ با دستگاه کوچکتر توان به نسبت ۲۷/۵ وات و ۷/۵ وات تقسیم میشود.
در یک کالبد شکافی از این دستگاه مشخص شده است که اپل چگونه این آداپتور را طوری طراحی کرده است، که دو دستگاه را قادر میسازد همزمان از یک شارژر کوچک استفاده کنند. آداپتور از گیرههایی از اتصال ماژول PCB و همچنین یک بخش سفارشی در بالا برای نگه داشتن آن در موقعیت اصلی خود استفاده میکند. یک پد حرارتی هم داریم که به خنک شدن بهتر آداپتور کمک میکند. در داخل این آداپتور، اجزا تا حد زیادی در محل متقارن خود قرار دارند. مدارهای منبع تغذیه سوئیچینگ را هم میبینیم که بهصورت یکسان پیادهسازی شدهاند.